Wie ben ik ?

Ik stel me graag even voor:

Lotte Van Kerckhove – Integratief therapeut en verliescounselor voor kinderen & jongeren – gediplomeerd in de Bleekweide te Gent onder het beheer van de Academie voor Integratieve en Humanistische Psychologie (A.I.H.P.)

Erkend en verbonden aan de deontologische gedragscode van de Belgisch-Nederlandse Vereniging voor Integratieve Psychologie (BNVIP)

Mijn levenswerk en passie draait rond kinderen, ook als gepassioneerde mama van een zoon van 13 en een dochter van 11 ben ik goed thuis in de kinderwereld. Mijn open hart voor kinderen zorgt ervoor dat  ik me snel kan invoelen in hun gevoels-en leefwereld en spontaan met hen connecteer.

Als therapeut/counselor voel ik me beter bij de benaming kindercoach omdat ik als een krachtige locomotief, vol overgave en gedrevenheid een hand wil reiken aan kinderen om hen overeind te helpen en terug op de rails te krijgen als ze “ontsporen”.

image23

Zonder pasklare antwoorden of sturing, zonder kinderen te leiden of te volgen maar door hen zijdelings te ondersteunen vanuit een verbindende not-knowing positie, wil ik samen met hen op verkenning gaan naar de noodzakelijke antwoorden die ze nodig hebben om dingen te kunnen accepteren of los te laten.

image25 image27

Door een alchemistische mix van voelen en weten zoek ik naar hetgeen het kind nog te leren heeft op sociaal emotioneel vlak, nieuwe inzichten en vaardigheden cultiveren maar vooral streven naar wat het kind nodig heeftto get back on ITS heart track

Ik kan je niet troosten in je verdriet, het niet wegtoveren
Daar is je verdriet te groot voor…
Ik volg je spoor en wacht tot jij een teken geeft van mogen komen,
Een stukje dichterbij…
Ik neem de tijd tot je weer een beetje kunt praten,
Misschien alleen maar zachtjes huilen…
Het geeft niet hoor, ik wil er voor je zijn,
Om even weg te schuilen…
Een muurtje om je hart is soms nodig om je te beschermen,
ik zal dit niet bestoken want dan zal jij dit verstevigen,
ik wacht tot onze harten elkaar vinden en jij me de poort toont…