“Onze dochter van 8 jaar gaat regelmatig langs bij Lotte om te leren omgaan met haar hoogsensitiviteit en perfectionisme. Vroeger had ze heel vaak huilbuien en voelde ze zich vaak onbegrepen. We vonden het dan ook nodig iets te doen om haar te helpen. Bij Lotte krijgt ze tips en tricks op een speelse manier. Zo leert ze o.a. hoe haar gevoelens uit te drukken. De therapie is aangepast aan haar interesses. Onze dochter tekent, leest en danst graag. Lotte integreert tekenen en andere creatieve werkvormen dan ook in haar aanpak. We zijn blij dat we deze ondersteuning nu al aan onze dochter geven. We zijn ervan overtuigd dat haar dat nu en ook op latere leeftijd de nodige rust zal geven die ze nodig heeft. “

“Het helpt onze zoon (5jaar) omgaan met alles wat hij voelt.  Voor we bij Lotte gingen hadden wij met momenten een onhandelbaar “ettertje” waarvan we niet wisten waarom hij zo kwaad kon zijn, ook wisten we niet hoe hierop goed te reageren zodat hij en wij er ons beter zouden bij voelen. Kwaad worden en straffen hielp niet bij hem, in tegendeel het werd enkel maar erger. Door bij Lotte te gaan wisten we na één keer al dat hij hoogsensitief was en dus een eigen “handleiding” had. Sinds hij bij Lotte gaat gaan “spelen” (zijn woorden) zijn de woedebuien veel beter onder controle. Ze zijn er nog maar nu weten we tenminste hoe we erop moeten reageren en waar ze vandaag komen. Lotte is een grote hulp voor ons, zowel voor ons als ouders als voor ons zoontje die zich duidelijk op zijn gemak voelt bij Lotte en zich nu veel meer bewust is van alles wat hij voelt in zijn kleine lijfje.

“Onze dochter had het heel erg moeilijk bij de overgang naar het middelbaar, vooral sociaal emotioneel. Ze huilde zichzelf iedere avond in slaap, en huilde iedere ochtend om naar school te vertrekken. Ze had enorm veel weerstand om zich te laten helpen, maar Lotte heeft direct het ijs kunnen breken, en heeft haar kunnen laten inzien dat de problemen die ze ervoer, wél overkomelijk waren. Naar school gaan zal nooit haar favoriete bezigheid worden, maar ze voelt zich ondertussen sociaal en emotioneel wel veel beter waardoor ze toch met plezier naar school gaat.”

Kindercoaching en speltherapie bij Lotte Van Kerckhove was voor ons en onze 7-jarige dochter precies wat we nodig hadden. Een jaar na de scheiding en na een probleemloze start in het eerste leerjaar merkten we thuis emoties en gedragsveranderingen op. Onze dochter vroeg heel veel aandacht en we wisten niet hoe hier op te reageren.
Lotte ging op een open, vriendelijke manier het contact aan en leidde onze dochter dan weg voor een uurtje speltherapie zonder mama en papa. Zo kon ze vrijuit vertellen en verbeelden wat er in haar leefwereld omging.
Het bleek te gaan om nachtmerries, gelinkt aan de scheiding en een gevoel van onveiligheid.
Het benoemen en aandacht geven aan haar beleving had een spectaculair effect. Het was echt een ander kind dat na een uurtje buitenstapte, gerustgesteld, met veerkrachtige tred en vol goede moed. En heel trots op haar tekeningen en knutselwerkje. Ze mocht de monsters tekenen en daarna verscheuren of vertrappelen. Dat vond ze geweldig.
Na de therapiesessie nam Lotte de tijd om toelichting te geven en op vragen en bezorgdheden van de mama te antwoorden. Ze doet dat op een aangename, begripvolle en niet-oordelende manier. Ze benoemt ook altijd de positieve zaken, zowel bij het kind als in de directe omgeving.
Na dit eerste contact is onze dochter nog een aantal keer langs geweest met kleine of grote tussenpozen, voor opvolging of voor andere problemen die opdoken. Ze bleek hoogbegaafd en hoogsensitief. We stonden voor de moeilijke keuze om haar een klasjaar te laten overslaan, met zijn voor- en nadelen. Lotte heeft ons daar met een grote deskundigheid in begeleid. Alweer merkten we heel snel effect na één of twee sessies. Lotte luisterde goed en onze dochter kreeg telkens precies de adviezen en ondersteuning die ze nodig had om op haar manier verder te kunnen. En voor moeilijke momenten heeft ze nu een aantal zaken waar ze kan op terugvallen. Adviezen, een boekje, zelfs relaxatie- of meditatietechnieken voor kinderen lukt al een beetje.
Deze begeleiding is voor ons een grote hulp en ondersteuning geweest, want een kind dat zich niet goed in zijn/haar vel voelt is een behoorlijke zorg en belasting voor de ouders en het hele gezin.
Daarnaast zijn we erg dankbaar dat onze dochter al op deze jonge leeftijd op iemand is gebotst die haar gevoeligheden zo goed begrijpt en haar er leert mee omgaan. We zijn ervan overtuigd dat dit een meerwaarde is in het opgroeien en het ontwikkelen van haar talenten en haar identiteit.

“Ik ging bij Lotte toen mijn ouders gescheiden waren. Ik vond het heel nuttig en ik heb er veel van geleerd. Het heeft mij goed geholpen want ze begreep mij goed en ik vond het leuk hoe ik mijn gevoelens kon uiten en loslaten in tekeningen en knutselwerkjes. Ik ben dankbaar dat ik haar heb leren kennen.”